19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pečené uzené koleno

Název Množství a jednotka
uzené koleno 1 ks
med 3 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
worchestrová omáčka 1 lžíce
bylinkové koření 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 03 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli následnému marinování. Koleno vyjmeme, necháme vychladit, kůži nařízneme do kříže, potřeme ze všech stran marinádou připravenou z medu, sojové omáčky, worchestru, oleje, koření (dala jsem 7 bylin, ale můžeme použít jakékoliv podle chuti) a prolisovaného česneku, necháme v lednici odležet nejlépe přes noc, podlijeme troškou vývaru, ve kterém jsme koleno vařili a upečeme za občasného podlití výpekem necelou hodinu dozlatova.

Tip:
Z vývaru po vaření kolena můžeme připravit:
kapustnicu
hrachovku
fazolačku
uzenou polévku s kroupama
nebo
ukrajinský boršč


Další fotografie
 


RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...